Kolasin Open Fest -Festival Turizma (28-29-30 Jun)

“Tourism for Future” je brendirao Kolašin Open Fest kako bi valorizovao i internacionalizovao turizam, kulturno nasljeđe, avanture na otvorenom i prirodne atrakcije u Kolašinu, kao i prekograničnu saradnju sa regionom Peći. Ovaj turistički festival, nakon uspjeha Peja Outdoor Tourism Festivala, nastoji da izgradi brendirani turistički identitet, pružajući radost i zabavu, ukuse i avanture, promociju i umrežavanje turističkih potencijala, mogućnosti i veza Kolašina.
Sa oko 30 raznovrsnih aktivnosti i događaja, učesnici, posjetioci i saradnici svih vrsta će doživjeti nezaboravan festival, istražiti prirodne ljepote Kolašina, avanture i kulturno nasljeđe.
 
Aktivnosti uključuju panoramsku vožnju džipom, planinarenje, biciklizam, penjanje po stijenama, šetnju edukativnom stazom, sa opcionalnim vožnjama čamcem, ferrata selo Lipovo, kanjoning, ture, degustaciju tradicionalne hrane, edukativni kutak za djecu, rafting, trail trčanje, zip line, avanturistički park, umjetničko slikanje i mnogo živih muzičkih nastupa itd. Pored avanture i nasljeđa, festival nudi bogate kulturne programe i umrežavanje koje se bavi važnim pitanjima kao što su avanturistički turizam, eko-turizam, razvoj infrastrukture i izazovi u održivom upravljanju turizmom.
 
                               Pridružite nam se na trodnevnkm Festivalu ispunjenom emocijama, avanturama i nezaboravnim uspomenama iz Kolašina!