Kolashin Open Fest -Festivali Turizmit (28-29-30 Qeshor)

“Tourism for Future” ka emëruar Kolashin Open Fest për të vlerësuar dhe për të internacionalizuar ndjenjën e atraksionit të turizmit, trashëgimisë kulturore, aventurave në natyrë dhe natyrën në rajonin e Kolashinit dhe bashkëpunimin ndërkufitar me rajonin e Pejës.Ky festival turistik, pas suksesit të PejaOutdoorTourismFestival, synon të ndërtojë një Identitet Turistik të Branduar, në gëzim dhe argëtim, shije dhe aventura, promovim dhe rrjetëzim të potencialeve, mundësive dhe lidhjeve turistike të Kolashinit. Me rreth 30 aktivitete dhe ngjarje të ndryshme, pjesëmarrësit, vizitorët dhe kontribuesit e të gjitha llojeve do të përjetojnë një Festival të paharrueshëm, do të eksplorojnë bukuritë natyrore, aventurat dhe trashëgiminë kulturore të Kolashinit.

 
Aktivitetet përfshijnë shëtitje panoramike me xhip, shëtitje, çiklizëm, ngjitje shkëmbinjsh, ecje përgjatë shtegut arsimor,  shëtitje opsionale me varkë, fshatin ferrata Lipovo, kanionin, udhëtimin në turne, shijimin e ushqimeve tradicionale, këndin edukativ për fëmijë, rafting, vrapimin në shtigje, zip line, park aventure, pikturë artistike dhe shumë shfaqje muzikore live etj. Përveç aventurës dhe trashëgimisë, festivali ofron programe të pasura kulturore dhe rrjetëzim që trajtojnë çështje të rëndësishme si zhvillimi i infrastrukturës së eko-turizmit të turizmit aventuror dhe sfidat në menaxhimin e qëndrueshëm të turizmit.
 
                  Bashkohuni me ne për tre ditë të mbushura me emocione, aventura dhe kujtime të paharrueshme nga Kolashin!